Pris bröllopskoordinator

Det är omöjligt att sätta ett generellt pris på att anlita en bröllopskoordinator eftersom behoven är så olika. Som blivande brudpar kan man välja att anlita bröllopsplanerare som idéspruta och bollplank och bara ta del av dennes erfarenhet och därmed göra det mesta jobbet själv – eller kan man låta bröllopsplaneraren ta hand om allt från planering till genomförande och då blir prislappen såklart annorlunda.

Vanligt är att bröllopskoordinatorn träffar er och diskuterar era önskemål och känner er lite på pulsen så att säga. Redan i det här skedet får ni en hel del nyttiga råd. Efter första mötet när bröllopskoordinatorn vet lite mer om era förutsättningar och önskemål får ni ofta ett fast pris på det ni efterfrågat. Beroende på hur bröllopskoordinatorn jobbar kan debiteringen ske olika, en del jobbar mot provision, vissa per timme men de allra flesta bröllopsplanerare ger ett fast pris. Vissa bröllopsplanerare tar tio procent av bröllopets totala budget som sitt arvode. Oavsett hur debiteringen sker, är viktigt att sätta sin budget i förväg så inga oväntade överraskningar uppstår. Det tryggaste är därför många gånger att be om fast pris.

Det är viktigt att bröllopskoordinatorn är neutral och inte har egna intressen i företagen som denne arbetar med.

Ekonomin är en central del i alla människor liv och det vore tråkigt att börja äktenskapet med ett felräknat bröllop. Många tar lån och betalar av på sitt bröllop i många år efteråt, andra har sparat pengar ett tag. Tänk på att bröllopet bara varar en enda dag. Gör en budget och se hur mycket kostnader ni klarar av utan att ni ska lida för det efteråt. Ett påkostat bröllop kan vara alldeles underbart och visst vill man ge sina gäster en oförglömlig fest, men tänk på er framtid också.